Jonjons träningsjournal

Samtal, frågor, funderingar m.m. Endast för registrerade studenter vid Mind Academy.
jonjon
Inlägg:4
Blev medlem:lör 30 jun 2018, 15:45
Jonjons träningsjournal

Inlägg av jonjon » tis 07 sep 2021, 21:59

Hejsan, detta ska bli min nya träningsjournal. Jag gick den här minneskursen för ca 2 år sedan och jag tyckte att den var kul och gå men jag känner att jag fick aldrig riktigt till det som jag ville och därför har jag nu bestämt mig för att göra om kursen en gång till nu när det har gått en stund sedan dess och fräscha upp grunderna. Det som jag framförallt inte lyckades med förra gången var att få upp en tillräcklig snabb minneshastighet och minnesträningen blev därför ganska plågsam. Dessutom så skrev jag aldrig en träningsjournal förra gången men det har jag tänkt göra denna gång.

Idag så gjorde jag lektion 1 och eftersom jag känner igen alla tekniker och jag har utfört dem förut så gick det ganska fort Jag skapade dock nya cicerobilder med tanke på att jag inte har använt de gamla på hur länge som helst och de känns som de ligger lite huller om buller.

Min förhoppning är att jag ska kunna göra en lektion om dagen så att jag ska bli klar så fort som möjligt eftersom jag vill börja använda teknikerna för att memorera min kurslitteratur men vi får se. Att hinna göra en lektion om dagen när man både studerar på heltid på universitetet samt jobbar på helgerna är en aning knepigt. Nåja, jag blev åtminstone glad när jag insåg hur lätt man kommer ihåg med minnestekninken. Det känns nästan som att man blir piggare när man har memorerat med hjälp av den istället för tröttare.

Allt gott och vi ses förhoppningsvis imorgon.

Jonjon
jonjon
Inlägg:4
Blev medlem:lör 30 jun 2018, 15:45

Lektion nr 2

Inlägg av jonjon » ons 08 sep 2021, 10:12

Idag så gjorde jag lektion två. Allt flyter på bra och jag fokuserar främst på att hålla upp hastigheten på memoreringen.

Jag kommer fortfarande ihåg figurkoderna sedan dess trots att jag knappt använt dem på två år så jag behövde inte göra övning 2.

Aargh, jag har lust att göra lektion 3 också men jag tänker hålla rekommendationen att man bara ska göra en lektion om dagen.

Allt gott!

Jonjon
jonjon
Inlägg:4
Blev medlem:lör 30 jun 2018, 15:45

Lektion 3 och 4

Inlägg av jonjon » fre 10 sep 2021, 11:42

Igår och idag gjorde jag lektion 3 och 4. Jag älskar videorna som finns nu i den nya kursen :D . De gör allt så mycket tydligare. Nu när jag repeterat grunderna så har jag lyckats göra mina bilder lite mer tydliga och skarpa, vilket har förstärkt kopplingarna till bilderna. Jag tycker dock att det är svårt att placera figurkoderna på ett bra sätt på stödbilderna med tanke på att de varje gång ska tittas från samma perspektiv.

Jag tycker dock att minnestekniken är bra mycket roligare nu än när jag gjorde det första gången.

Allt gott!

Jonjon
Skriv svar